Bahan2 yang diperlukan
- Telur ikan (dibersihkan dan dipotong dalam size 1/2")
- sos ikan atau garam
- kunyit
- daun kari
- minyak masak untuk mengoreng.
Langkah seterusnya...
- Mula2 bersihkan telur ikan tadi dan potonglah ia kecil2 dalam size 1/2". Kemudian perapkan telur tadi bersama sos ikan/garam dan kunyit untuk seketika.
- Setelah agak2 perapan tadi telah cukup mesra, panaskan kuali bersama 2 sudu minyak masak dan terlebih dahulu gorengkan daun kari hingga naik bau dan agak garing.
- Ketepikan daun kari tadi dan dlm baki minyak tadi, kemudian masukkan telur ikan dan gorenglah sehingga agak2 garing (saya tidak suka jika digoreng terlalu garing, sedang2 ajer).
- Setelah garing, masukkan daun kari tadi dan balik2kan seketika dan siap untuk dihidangkan...
Mudahkan...
Selamat mecuba...
No comments:
Post a Comment